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 1. 最初是在连续波(CW)模式下，在没有调制的情况下对我们的无线电产品进行认证。

我们现在想要在原始认证的基础上，通过硬件的方式添加调制，这可以通过二类许

可变更来实现吗?  
 

Question: We originally certified our licensed radio in continuous wave (CW) mode with-
out modulation. We now want to add modulation via hardware that was in place at the 
time of the original certification. Can this be done via a Class II permissive change?  

Answer: Since the new modulation is a factory software/firmware change to be imple-

mented at the manufacturing level, and not by a third party or via a field update, it is pos-
sible to apply for a Class II Permissive change. However, if the modulation implementa-
tion requires the addition of a hardware modulation circuit, a new FCC certification appli-
cation would be warranted. Lastly, per 178919 D01 Permissive Change Policy v06, Sec-
tion V(D) “Third party activation of software changes for any radio parameter such as new 
frequencies, output power, and/or modulations, or changes that modify the circumstances 
under which the transmitter is approved to operate, are not allowed unless the device 
was approved as a software-defined radio (SDR)”.  

 

2. FCC更新了KDB 558074，先前的KDB453039，KDB543300，KDB867751中讨论的主题现

在被KDB558074替代。 
 
   558074 D01 15.247 Meas Guidance v05   
      CHANGE NOTICE  
 

NOTE—this document (KDB Publication 558074 D01) combines information from and 
expires the former KDB Publication 867751 (FHSS), KDB Publication 453039 (hybrid 
systems), and FCC Public Notice DA 00-705.  
 
08/24/2018: 558074 D01 DTS Meas Guidance v04 changed to 558074 D01 15.247 Meas 
Guidance v05. Document restructured including replacing text with cross-references to 
corresponding text in ANSI C63.10.  
 

3. RED OJ于2018年9月14日更新。 
 

A new version has been published, with a few additions. 
 

      https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=OJ:C:2018:326:FULL&from=EN   
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https://apps.fcc.gov/kdb/GetAttachment.html?id=N0FeGuIZalHwpzYoaFJpjA%3D%3D&desc=178919%20D01%20Permissive%20Change%20Policy%20v06&tracking_number=33013
https://apps.fcc.gov/kdb/GetAttachment.html?id=6l1w3lhIvTFxM%2BsrZwvA%2Bw%3D%3D&desc=558074%20D01%2015.247%20Meas%20Guidance%20v05&tracking_number=21124
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=OJ:C:2018:326:FULL&from=EN
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 4. 在外壳内或另一个设备内使用已认证的发射机，而无需根据新的FCC ID重新认证整个外壳

或设备的要求是什么?  
 

Question: What are the requirements for using already certified transmitters inside an enclo-

sure, or inside another device, without having to re-certify the entire enclosure or device under a 

new FCC ID?  

Answer: If the transmitter is certified as a module, it may be integrated or used inside another 

device. No further approval is required when the module is used in accordance with the FCC 

grant conditions, and any limitations or usage conditions required by the manufacturer's instruc-

tions, as discussed in this publication and KDB Publication 784748 for appropriate labeling re-

quirements.  
 
See KDB Publication 178919 for further guidance on changing the enclosure or permitting the 

use of a certified transmitter not approved as a module in another enclosure.  
 
In both cases above, compliance with all grant conditions must be observed. For example, ad-

herence is required to the grant condition that states that this transmitter cannot be co-located 

with other transmitters or not used within a certain distance from the body of a user or nearby 

persons. In addition, other electronic functions not associated with the certified module or certi-

fied transmitter may require additional equipment authorization, if applicable.  
       
  

5. ISED于近期提出报告中经常会碰到的问题。 
 

• standardized measurement methodology  

As per IEEE 1528-2013, section 5.4.1 and IEC 62209-2 section 5.2.3, linear interpolation shall 
be used to obtain dielectric properties at other frequencies within the range of the tabular target 
values.  
 

• test report 

As referenced in section 2.2 of RSS-102, "equipment calibrations" is required as part of the RF 
Exposure Technical Brief. All equipment used in the SAR evaluations, including System Check 
and dielectric verification must be provided in the equipment list to demonstrate compliance to 
RSS-102. This would include, but not limited to signal generators, directional couplers, power 
meters and power sensors, filters and attenuators used during System Check, and the dielectric 
probe kit used to verify tissue simulating liquid.  
 
Please note that the test equipment used, identified by type, manufacturer, serial number or oth-
er identifier and the date on which the next calibration date or service check is due shall be in-
cluded in the test report; as per RSS-Gen Issue 5, Annex A (14)(e).  
 


