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 1. 短距离无线感应耦合充电板或充电设备的规范是什么?  
 

Question: What rules regulate short distance wireless inductive coupled charging pads 
or charging devices?  

Answer: Wireless power transfer (WPT) devices operating at frequencies above 9 kHz 

are intentional radiators and are subject to either Part 15 and/or Part 18 of the FCC rules. 
The specific applicable rule part depends on how the device operates, and if there is 
communication between the charger and device being charged.   
Devices specifically intended for use for wireless power transfer, or inductive charging, 
require FCC guidance for frequency exposure review. This includes Part 18 devices. It 
may be necessary for the responsible party (manufacturer) to seek guidance from the 
FCC on specific WPT devices by submitting a KDB inquiry, http://www.fcc.gov/labhelp. 
The inquiry should include the following:  

• complete product description, including coil diameters , number of turns and current; 
• FCC Rule Part(s) the device will operate under and the basis for selecting the Rule Part

(s); 
• planned equipment authorization procedure (i.e., SDoC or certification); 
• drawings, illustrations; 
• frequency of operation; 
• radiated power; 
• operating configurations; and 
• conditions for human exposure. 
 

Intentional radiators transmitting information must be certified under the appropriate Part 
15 Rules and will generally require an equipment certification. A WPT device may operate 
in two different modes: charging and communications. It is possible for the device to be 
approved under Part 18 for the charging mode and Part 15 for the communications 
mode, if it can be shown that (1) the device complies with the relevant rule parts; and (2) 
the functions are independent. Part 18 consumer devices can be authorized using either 
certification or SDoC, once the appropriate RF exposure evaluation has been completed.  
Finally, it is possible that the power charging function could be approved under Part 15 
rather than Part 18 if the device meets all of the requirements of the appropriate Part 15 
rule.    
680106 D01 RF Exposure Wireless Charging Apps v03 provides general guidance on the 
information necessary to determine RF exposure evaluation and compliance require-
ments when submitting a wireless charging application inquiry.  
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2. 使用经过批准的模块式发射机，对于不同天线的要求是什么?  

 

Question: What are the requirements for approving a different antenna with an approved modu-

lar transmitter?  

Answer: The permissive change requirements for modifying a certified modular transmitter are 

given in Sections 2.1043 (b)(4) and (f), which specify that the original grantee of Certification is 

the only party that can request a permissive change to a part 15 device.  
 
Grantees can file for a Class II permissive change to add a new antenna. If the manufacturer or 

seller of the device is not the original grantee, and the original grantee is unwilling to file a Class 

II permissive change, a new application for certification is required under a different FCC ID num-

ber. See KDB Publication 996369 for further guidance on antenna specifications to be provided 

by the grantee to the host integrators.  
 
  

3. FCC近期更新的KDB。 

     
4. ISED提醒测试实验室必须在2019年3月15日前被ISED认可。 

 
Please note that this is a reminder that your Testing Laboratory must be recognized by ISED be-
fore March 15, 2019. Only five (5) months remaining!  
As a reference, please refer to the REC-LAB procedure (http://www.ic.gc.ca/eic/site/smt-gst.nsf/

eng/sf05259.html). 
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Question Answer 

388624  

What devices require FCC guidance 
prior to a TCB issuing a grant of 
equipment authorization, and what 

are the procedures to obtain this 
guidance? 

The attached documents provide guidance on the Pre-
Approval Guidance (PAG) procedures (Section 2.964) former-
ly known as the Permit But Ask (PBA) procedure. Attachment 

388624 D02 Pre-Approval Guidance List v16r04 provides a 
list of the RF devices that ... 

287378  

Where do I ship a test sample when I 
in response to a sample request from 
the FCC Laboratory? 

When the FCC requests that a test sample be submitted to 
the FCC Laboratory for auditing, see the attached document 
287378 D01 Equipment Shipping Instructions v04 for instruc-

tions on shipping the sample to the FCC Laboratory. 

http://www.ic.gc.ca/eic/site/smt-gst.nsf/eng/sf05259.html
http://www.ic.gc.ca/eic/site/smt-gst.nsf/eng/sf05259.html
http://www.ic.gc.ca/eic/site/smt-gst.nsf/eng/sf05259.html
https://apps.fcc.gov/oetcf/kdb/forms/FTSSearchResultPage.cfm?id=28319&switch=P
https://apps.fcc.gov/oetcf/kdb/forms/FTSSearchResultPage.cfm?id=57007&switch=P

