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 1. FCC发布了18-59的通告并寻求在2.5GHz频段发射的意见。 
  

NOTICE OF PROPOSED RULEMAKING: 
FCC 18-59 // AMENDEMENTS OF PARTS 1, 21, 73, 74, AND 101 
https://transition.fcc.gov/Daily_Releases/Daily_Business/2018/db0511/FCC-18-59A1.pdf 
 

I. INTRODUCTION  
 

The 2.5 GHz band (2496-2690 MHz) constitutes the single largest band of contiguous 

spectrum below 3 gigahertz and has been identified as prime spectrum for next genera-

tion mobile Federal Communications Commission FCC 18-59 2 operations, including 5G 

uses.1 Significant portions of this band, however, currently lie fallow across approximate-

ly one-half of the United States, primarily in rural areas. Moreover, access to the Educa-

tional Broadband Service (EBS) has been strictly limited since 1995, and current licen-

sees are subject to a regulatory regime largely unchanged from the days when educa-

tional TV was the only use envisioned for this spectrum. Today, we propose to allow 

more efficient and effective use of this spectrum band by providing greater flexibility to 

current EBS licensees as well as providing new opportunities for additional entities to ob-

tain unused 2.5 GHz spectrum to facilitate improved access to next generation wireless 

broadband, including 5G. We also seek comment on additional approaches for transform-

ing the 2.5 GHz band, including by moving directly to an auction for some or all of the 

spectrum....   
  

2. 如果一个复合设备分别申请认证和SDoC，那递交的认证申请需要提交什么SDoC的符

合性法规信息呢？ 
 

Question: If a composite device is subject to both the certification and SDoC, what 

SDoC compliance information is required to be submitted with the certification application 

filing?  
  
Answer: Composite-system devices and end products are subject to the approval re-

quirements in Section 2.947(f). If a composite device is subject to both certification and 

SDoC approvals, the certification application should describe the portions of the equip-

ment that have been approved using the SDoC procedure. The exhibits for the label in 

the certification filing should show compliance with both the certification labeling require-

ments, and the SDoC labeling requirements. Additional SDoC information requirements, 

such as the Section 2.1077 compliance information statement that must be provided with 

the device, are normally not required to be submitted, but may be requested at any time 

by the FCC. See also other general information and guidance on SDoC and labeling giv-

en in KDB Publications 896810 D01 and 784748, respectively.  
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 3. 在美国，满足责任方的要求是什么？  
Question: What are options to meet the requirement for the responsible party to be located in the 

United States?  
  

Answer: The responsible party is typically one of the following: the manufacturer, the assembler 

(if the equipment is assembled from individual component parts), or the importer (if the equipment is 

imported). This party is responsible for the compliance of the equipment with the applicable standards 

and must maintain a United States presence. A U.S. retailer or original equipment manufacturer 

(OEM) may enter into an agreement with the responsible party (manufacturer, assembler, or import-

er) to assume the liabilities of guaranteeing compliance of the equipment and become the new re-

sponsible party for the purposes of the Commission’s rules. In all cases, the compliance information 

provided with the equipment must identify the responsible party by name, United States-based ad-

dress, and telephone number or internet contact information.  
 

Although supporting records are not required to be maintained within the United States, the responsi-

ble party, located within the United States, is required to be able to provide any compliance infor-

mation, such as test reports and equipment samples at no cost to the FCC, when requested by the 

Commission.  
 

In determining compliance for devices subject to SDoC, the responsible party warrants that each unit 

of equipment marketed under an SDoC will be identical to the unit tested and found acceptable with 

the standards, and that the records maintained by the responsible party continue to reflect the equip-

ment being produced under the SDoC within the variation that can be expected due to quantity pro-

duction and testing on a statistical basis.  
  
4. 变更了已经认证的模块发射机的天线，认证的要求是什么？ 

Question: What are the requirements for approving a different antenna with an approved modu-

lar transmitter?  
  
Answer: The permissive change requirements for modifying a certified modular transmitter are 

given in Sections 2.1043 (b)(4) and (f), which specify that the original grantee of Certification is 

the only party that can request a permissive change to a part 15 device.  
 
Grantees can file for a Class II permissive change to add a new antenna. If the manufacturer or 

seller of the device is not the original grantee, and the original grantee is unwilling to file a Class 

II permissive change, a new application for certification is required under a different FCC ID num-

ber. See KDB Publication 996369 for further guidance on antenna specifications to be provided 

by the grantee to the host integrators.  

 


