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 1. FCC是否能接受part15的产品，在一个单元中集合了一个发射器和放大器？这是不允

许的，详细请看47CFR 15.204 (b)和(d). 
 
Question: We designed a FCC Part 15 transmitter and a complimentary amplifier 

(booster) that we intend to market as a single unit. Do the FCC rules allow this?  
  
Answer:  The FCC does not allow Part 15 external power amplifiers (boosters) or 
amplifier kits to be used, manufactured, sold or leased, offered for sale or lease 
(including advertising for sale or lease), or imported, shipped, or distributed for the 
purpose of selling or leasing by any person except as shown under “External radio 
frequency power amplifiers and antenna modifications” in 47CFR§15.204 (b) and (d): 
 
“(b) A transmission system consisting of an intentional radiator, an external radio fre-
quency power amplifier, and an antenna, may be authorized, marketed and used un-
der this part. Except as described otherwise in this section, when a transmission sys-
tem is authorized as a system, it must always be marketed as a complete system 
and must always be used in the configuration in which it was authorized. 
 
(d) Except as described in this paragraph, an external radio frequency power amplifi-
er or amplifier kit shall be marketed only with the system configuration with which it 
was approved and not as a separate product. 
 
(1) An external radio frequency power amplifier may be marketed for individual sale 

provided it is intended for use in conjunction with a transmitter that operates in the 
902- 928 MHz, 2400- 2483.5 MHz, and 5725- 5850 MHz bands pursuant to 
§15.247 of this part, or a transmitter that operates in the 5.725- 5.825 GHz band 
pursuant to §15.407 of this part. The amplifier must be of a design such that it can 
only be connected as part of a system in which it has been previously authorized. 
(The use of a non-standard connector or a form of electronic system identification 
is acceptable.) The output power of such an amplifier must not exceed the maxi-
mum permitted output power of its associated transmitter. 

 
(2) The outside packaging and user manual for external radio frequency power am        

plifiers sold in accordance with paragraph (d)(1) of this section must include notifi-
cation that the amplifier can be used only in a system which it has obtained au-
thorization. Such a notice must identify the authorized system by FCC Identifier.”  
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 2. 如果FCC出于审核的目的，要求提供认证过产品的测试样机，我们应该准备和提供些什么

文件或者资料呢？  

Question: If the FCC requests a test sample of our certified device for auditing purposes, 

what should we be prepared to provide?  
 
Answer: An FCC request for a test sample for their audit program will be sent to the con-

tact in the FCC Grantee Code database, and it will include a specific and detailed list of 

items to provide: 
 

• Test sample(s) as described in the FCC request. 
 
• All necessary software including any special software, keys, codes, or tools to configure 

the device in the appropriate test modes, including instructions for setting the equipment 

sample to transmit continuously.  
 
• Cables and instructions for testing conducted output power of all operating modes.  
 
• For battery-operated devices, each battery option and the charger(s) required to charge 

each one, and two batteries for devices with only one battery option.  
 
• For modules, a host device or test board with instructions.  

 
For devices requiring RF Exposure evaluation, all related accessories for RF Exposure 

(SAR) compliance testing, including all types of body-worn accessories (i.e. holsters, belt 

clips), and any other relevant accessories.  

 

3. EU部分标准更新。 
ETSI EN 301 598 V2.1.1 - (January 2018) - White Space Devices (WSD); Wireless Access Sys-

tems operating in the 470 MHz to 790 MHz TV broadcast band; Harmonised Standard covering 

the essential requirements of article 3.2 of Directive 2014/53/EU  
 
ETSI EN 303 454 V1.1.1 - (January 2018) - Short Range Devices (SRD); Metal and object detec-

tion sensors in the frequency range 1 kHz to 148,5 kHz; Harmonised Standard covering the es-

sential requirements of article 3.2 of Directive 2014/53/EU  
 

 

http://www.etsi.org/deliver/etsi_en/302500_302599/302536/02.01.01_60/en_302536v020101p.pdf
http://www.etsi.org/deliver/etsi_en/302500_302599/302536/02.01.01_60/en_302536v020101p.pdf
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4.ISED认证中对于产品市场名称PMN的要求。 

This is a reminder that the Product Marketing Name (PMN) must be provided in An-

nex A of RSP-100 and in SpectraWeb for all products being certified/registered. 

The PMN is the name used for advertising a product to consumers. If it exists, it must be 

provided.  

ISED expect all CBs and clients to provide the PMN if it is known at time of submitting a 

certification/registration application. 
  

   Please see below the existing options: 

●    If the PMN is known at time of certification/registration, it must be provided with the appli-

cation: This will ensure that as soon as ISED is satisfied with their review, the equipment 

will be listed in the REL/TAR; 

●   If the PMN is not  known at the time of certification, the application for certification/

registration can still be submitted by entering "TBD" in the PMN field. However, be aware 

that ISED officers will perform their review of the application but will not list the equip-

ment in the REL/TAR. The application will remain pending until the PMN has been pro-

vided (by email); 

●    If the product being certified doesn't have a PMN and will never have one, you shall en-

ter "N/A" in the PMN field and provide a rationale in the application cover letter to explain 

why the product doesn't have a PMN. If "N/A" is entered in the PMN field and no ra-

tionale is provided with the application, the application will be sent back to the Spec-

traWeb user account; 

●   If the name/number used for the HVIN is also used for advertising a product to consum-

ers, simply enter again this same name/number in the PMN field. 
  
 If you are unsure what shall be entered in the PMN field, please send your questions to: 

ic.certificationbureau-bureauhomologation.ic@canada.ca  
 

5. FCC于2018年1月29日更新了KDB393764 D01V02，关于UWB设备认证的相关问题。 

 

Publica-
tion Num-

ber 
Question Answer 

393764  

What guidance is available 
for the approval of Ultra-
Wide Band devices? 

See attachment 393764 D01 UWB FAQ v02 for a list of fre-
quently asked questions. This attachment is a compilation of 
frequently asked questions previously published in this publi-

cation and have been updated to reflect the recent changes 
(July 2015) in meas... 

mailto:ic.certificationbureau-bureauhomologation.ic@canada.ca
https://apps.fcc.gov/kdb/GetAttachment.html?id=9F4eVzgfp1RcV%2FpnD4jdxA%3D%3D&desc=393764%20D01%20UWB%20FAQ%20v02.pdf&tracking_number=20253

